Med teamet som drivkraft - Utlastningen

28 OKTOBER 2024

Möt teamet på Utlastningen som arbetar med utlastning av leveransklara hytter.

I långa rader står mängder av hytter i olika kulörer och modeller prydligt uppställda – klara för leverans till Scanias lastbilsmonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Teamet som sköter utlastningen av leveransklara hytter från Scania Oskarshamn är till största delen truckförare.

 

– Vi arbetar 2-skift och är 20 medarbetare, varav 16 är truckförare, berättar Morgan Hultqvist, gruppchef för Utlastningen av leveransklara hytter.

 

Morgan är ny på avdelningen, men har tidigare haft chefspositioner i andra företag och arbetat som truckförare på Scania Oskarshamn i två år.

 

– Det är inspirerande att anta nya utmaningar och kunna utvecklas inom företaget, säger han.

 

Lastar på lastbilar

I ett ständigt flöde hämtar truckförarna leveransklara hytter från Monteringen. Det är mycket trucktrafik på utlastningen och lastbilar står redo att hämta leveransklara hytter.

 

– Dagligen hanterar vi ett stort antal hytter, säger Morgan och berömmer alla medarbetare på avdelningen.

 

– Färdiga hytter ställer vi under tak i uppmärkta rader som visar om de ska skickas till Södertälje, Zwolle i Nederländerna eller Angers i Frankrike, säger Jasna Merdanovic, truckförare och vice teamleader.

 

– Jag tycker att jobbet är roligt, samtidigt har vi ett stort ansvar att köra och lasta slutprodukter, fortsätter Alexandar Aleksic.

 

Utmaning att köra stora hytter
Therese Johansson är teamleader och framhåller gruppen.

 

– Vi hjälper varandra och är en bra grupp. Jag uppskattar mitt arbete, det är roligt och en skön känsla när vi skickar slutprodukter från Oskarshamn, säger Therese.

 

Peter Glans började sin Scania-resa som truckförare på Logistik i Södertälje 2010, men flyttade till Oskarshamn 2016. Han trivs på Utlastningen, men arbetet har sina utmaningar.

 

– Eftersom truckarna saknar fjädring kan det ibland vara lite skumpigt, det kräver koncentration att köra stora, tunga hytter, säger Peter.

 

Känner en trygghet

Många på avdelningen har lång erfarenhet medan andra är nya i gänget. Esperanza Fidelius anställdes efter semestern 2022 och placerar med van hand ut leveransklara hytter.

 

– Man bygger efterhand upp en trygghet och säkerhet för hur man ska köra och ställa upp hytterna, säger hon.

 

– Man får köra lite extra försiktigt när det är vinter och sämre väglag, avslutar Jasna.