Scanias elektrificerede produktprogram

Når vores team af eksperter skal rådgive og vejlede dig om din eMobility rejse, tager de udgangspunkt i løsninger, der passer til din forretning. Første trin er derfor at forstå din nuværende drift for at få et billede af dine kørselsmønstre og behov. Dernæst kigger de på, hvordan Scanias produktprogram kan tilpasses dine behov. 

I dag indgår der tre forskellige typer af elektrificerede lastbiler i Scanias produktprogram: Hybrid, plug-in hybrid og fuldelektrisk. Men hvilken model er den rigtige for dig og din forretning? Det kommer an på en lang række parametre, som vores team af eksperter står klar til at analysere. Det kan bl.a. være det daglige kilometertal, kravene til elektrisk drift undervejs, opgavemønstre, opbygning, muligheder for opladning på ruten og hvor mange timer i døgnet lastbilen skal udnyttes. 

Scanias udvalg af elektriske løsninger

Hybridlastbilen (HEV) er udstyret med både en elektrisk drivline og en traditionel motor. Det betyder, at den kører på el kombineret med et biobrændstof. En hybridlastbil oplades ikke med kabel – den oplader sig selv, når forbrændingsmotoren starter og ved friktion, når der bremses. 

 

Hybridlastbiler kan, ved kombination med HVO-brændstof, give op til 90 % reduktion i CO2-udslippet sammenlignet med traditionel diesel.

Ligesom hybridlastbilen er Plug-in hybriden (PHEV) også udstyret med en elektrisk drivline og en traditionel motor. Til forskel for en almindelig hybridlastbil, kan plug-in hybriden oplades fra en ladestation. 

 

Hybridlastbiler kan, ved kombination med HVO-brændstof, give op til 90 % reduktion i CO2-udslippet sammenlignet med traditionel diesel.

El-lastbilen (BEV) er udstyret med en elektrisk drivline, der udelukkende kører på elektricitet. På lastbilen sidder en batteripakke, som oplades gennem friktion, når der bremses og ladestationer. 

 

Såfremt elektriciteten der lades med fra standere er CO2-neutral, vil det være muligt at opnå 100 % CO2-neutral transport med en fuldelektrisk lastbil. 

Hvilken løsning passer til din virksomhed?

Hybrid

Trækker | Forvogn

Maks. 36 t 

L-serie | P-serie | G-serie

4x2 | 6x2 | 6x2*4

3.600-6.350 mm akselafstand

90 kW el-motor

30 kWh batterikapacitet

Op til 20 km rækkevidde

220-360 hk forbrændingsmotor

-

 

Plud-in hybrid

Forvogn

Maks. 36 t 

L-serie | P-serie | G-serie

4x2 | 6x2 | 6x2*4

4.350–6.350 mm akselafstand

90 kW el-motor

90 kWh batterikapacitet

Op til 60 km rækkevidde

220-360 hk forbrændingsmotor

Ladetid på 35 min. ved

CCS 95 kW / 145 A DC

El, by

Forvogn

Maks. 29 t 

L-serie | P-serie

4x2 | 6x2 | 6x2*4

3.950-5.750 mm akselafstand

230 kW el-motor

Op til 300 kWh batterikapacitet

Op til 250 km rækkevidde

-

Ladetid på 55-100 min. ved

CCS 130 kW / 200 A DC

El, regional

Trækker | Forvogn

Maks. 64 t 

R-serie | S-serie

4x2 | 6x2*4

4.150-4.750 mm akselafstand

400/450 kW el-motor

Op til 624 kWh batterikapacitet

Op til 320 km rækkevidde

-

Ladetid på 85 min. ved

CCS2 375 kW / 500 A DC

Er rækkevidden lang nok til dine opgaver?

Vi ved, at rækkevidde er altafgørende faktorer, når transportvirksomheder undersøger mulighederne inden for el-lastbiler. Batteriteknologien udvikler sig i rivende hast, men hvis du ønsker at starte dig eMobility-rejse i dag, er vi klar over, at teknologien måske ikke kan matche dine behov på nuværende tidspunkt. Vi tror derfor ikke på, at en fuldelektrisk løsning er det rigtige for alle – endnu.

 

For nogle virksomheder vil det være mest passende at indsætte hybridlastbiler i driften, for andre vil plug-in hybriden være det rigtige løsning. Uanset hvilken el-løsning, der er den rigtige for dig og din forretning, er vores pointe blot, at du allerede i dag kan være med til at tage ansvar for en mere bæredygtig transportbranche.