Scania richt bedrijf op voor laadoplossingen

Om klanten te helpen bij de overgang naar elektrisch transport heeft Scania Erinion gevormd. Erinion is een nieuw bedrijf dat is gespecialiseerd in particuliere en semi-openbare oplaadoplossingen. Erinion is van plan om tot 2030 minimaal 40.000 oplaadpunten op klantlocaties te installeren. Hiermee wordt het e-Mobility-aanbod van de Scania Group versterkt. 

Het nieuwe bedrijf, Erinion, is opgericht door Scania om oplossingen te bieden voor het opladen bij depots en op bestemmingen, met als doel het versnellen van de acceptatie van elektrische trucks in overeenstemming met Scania’s doel om de overgang naar een duurzaam transportsysteem te stimuleren. De oplossingen van Erinion stellen klanten in staat om naadloos over te stappen op uitstootvrije wagenparken met premium uptime. Dit zal een belangrijke factor zijn bij het vervullen van Scania’s verklaarde ambitie om te zorgen dat er tegen 2030 een verkoopvolume wordt bereikt van 50 procent voor elektrisch in Europa. 

 

In eerste instantie zal Erinion beginnen met een marktaanwezigheid in Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Later volgt een wereldwijde uitrol. Alle bedrijven, ongeacht het merk van het voertuig, kunnen profiteren van de oplaadinfrastructuur en operationele diensten van Erinion.