O-Ringen kom till Smålandskusten

12 AUGUSTI 2024

Årets O-Ringen samlade cirka 20 000 personer från 1 000 olika orienteringsklubbar och 43 länder i Oskarshamn under vecka 30.

I första hand är O-Ringen en stor folkfest för väldigt många motionärer, men lockade under sommaren även världseliten till Oskarshamn. Emil Svensk blev totalsegrare i herrklassen (H21E) och Tove Alexandersson segrade i damklassen (D21E).

 

Tillsammans med en rad andra företag och många föreningar stöttade Scania Oskarshamn detta stora arrangemang för att tillsammans skapa en bra upplevelse. Under veckan var Scania på plats i O-Ringentorget och i näringslivsarenan med olika aktiviteter. Malin Skarp, produktionschef i Monteringen och logistikutvecklare Karl Hammerin höll inspirerande föreläsningar om ledarskap och produktionsteknisk utveckling. På O-Ringentorget visades Scanias elektrifierade lastbil och Scanias samarbetspartner skidlandslagets Ski Team Sweden X-Country var representerat av Johanna Hagström, som berättade om livet som elitskidåkare.

 

Scaniaslingan var en del i O-Ringens Mountainbikeorientering och parkeringarna vid fabriken nyttjades också under eventet

 

– O-Ringen gav oss bra marknadsföring. Det var ett mycket väl genomfört evenemang och positivt för hela Oskarshamn. Det var en energigivande vecka och jättetrevligt att få möta så många inspirerande och glada människor i våra montrar, framhåller kommunikations- och kompetensutvecklingschef Ida Hammarqvist.